SOLAT SUNAT DHUHA, HAJAT DAN TASBIH AKAN DIADAKAN PADA 12/06/16 INI DENGAN DIIMAMKAN OLEH USTAZ DZUWAZIR HJ SAAT JAM 09:00 PAGI. MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DIJEMPUT HADIR

Photobucket

Ahad, 15 Februari 2015

UCAPAN RINGKAS PEMANGKU PENGERUSI

ASSALAMUALAIKUM WBT

-         TERLEBIH DAHULU SAYA MERAKAM UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA JEMAAH YANG HADIR KERANA MEMBERI PELUANG KEPADA SAYA MENERAJUI PENTADBIRAN SURAU SELAMA LEBIH KURANG SETAHUN YANG LALU.

-         SAYA JUGA MENGAMBIL KESEMPATAN INI UNTUK MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA BARISAN AJK YANG SAMA-SAMA MEMBANTU SAYA MELICINKAN PENTADBIRAN SURAU

-         SAYA MOHON AMPUN DAN MAAF BAGI DIRI SAYA DAN BAGI PIHAK AJK SEANDAINYA TERDAPAT SEBARANG KESILAPAN SEPANJANG SAYA DAN AJK  MENTADBIR  SURAU. 

-         HARAPAN SAYA AGAR JEMAAH DAN BARISAN AJK YANG AKAN DILANTIK NANTI DAPAT MEMBERIKAN KERJASAMA PADA PENTADBIRAN BARU.

-         SAYA MEMANG BERHASRAT AGAR JAWATAN DALAM PENTADBIRAN SURAU INI TIDAK BERSIFAT MONOPOLI. ITU SEBAB SAYA ANDAIKAN PADA MALAM INI SEMUA JAWATAN UTAMA DALAM PENTADBIRAN 2014 HENDAKLAH MELEPASKAN JAWATAN MASING-MASING DAN MEMBERI LALUAN PADA MUKA BARU. 
* Memandangkan tiada sesiapa yang berminat untuk memikul tanggungjawab sebagai pengerusi dan lain-lain jawatan utama maka pengerusi lama terpaksa mengguna budi bicaranya untuk meneruskan pentadbiran surau sehingga ke satu tarikh yang akan ditentukan kelak. Bagaimanapun dalam percakapan dasarnya, pengerusi lama sekadar bersedia memangku sementara jawatan pengerusi tersebut sehingga 15/3/2015. Apa-apapun, keputusan muktamad akan dibuat setelah segala perkara yang tidak merugikan mana-mana pihak terutama surau akan dibuat. Untuk sementara waktu, barisan jawatankuasa surau masih dipegang oleh barisan jawatankuasa lama (sesi 2014) dan ia bertambah dengan beberapa nama baru yang hadir pada malam mesyuarat agung 2015. Mereka ini secara automatik dilantik menjadi AJK yang juga bersifat memangku.