SOLAT SUNAT DHUHA, HAJAT DAN TASBIH AKAN DIADAKAN PADA 12/06/16 INI DENGAN DIIMAMKAN OLEH USTAZ DZUWAZIR HJ SAAT JAM 09:00 PAGI. MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DIJEMPUT HADIR

Photobucket

Khamis, 7 Ogos 2014

MAJLIS BERBUKA PUASA DAN PENYAMPAIAN SUMBANGAN RAYA KEPADA OKU, IBU TUNGGAL DAN WARGA EMAS

Majlis dilangsungkan pada 18hb Julai, 2014. Seramai kira-kira 49 orang penerima sumbangan pada tahun ini. Pihak surau juga turut memberi sumbangan kepada imam 1 dan imam 2 yang menjadi imam solat sunat terawikh. Juga diberikan sumbangan kepada bilal dan siak.

Bagi duit raya kanak-kanak, seramai lebih kurang 50 orang kanak-kanak sekolah diberikan duit raya sejumlah RM5.00 seorang. Turut menerima duit raya ialah beberapa orang AJK utama yang terlibat sepenuh masa sepanjang moreh ramadhan.

Dalam ucapan ringkas pengerusi surau, En.Tajol Ariffin; beliau mewakili seluruh AJK surau memohon ampun dan maaf zahir bathin kepada para jemaah. Beliau mengingatkan bahawa sumbangan yang diberikan janganlah dinilai dengan wang ringgit tetapi anggaplah ia sebagai rezeki Allah yang harus disyukuri. InsyaAllah, pemberian sumbangan raya ini akan djadikan satu program tahunan menjelang raya.

Antara jemputan yang hadir pada majlis tersebut ialah pengerusi Persatuan Penduduk RPSF2, pengerusi KRT, ketua Umno cawangan dan pengerusi Combi.