SOLAT SUNAT DHUHA, HAJAT DAN TASBIH AKAN DIADAKAN PADA 12/06/16 INI DENGAN DIIMAMKAN OLEH USTAZ DZUWAZIR HJ SAAT JAM 09:00 PAGI. MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DIJEMPUT HADIR

Photobucket

Sabtu, 3 Julai 2010

CARTA ORGANISASI

IMAM 1
Imam Ruzali bin Said

IMAM 2
Ustaz Mohd Awal bin Mangsor

BILAL
En. Nekmat bin Takin

SIAK
En. Mohamad Yusof bin SiratBIRO

BIRO DAKWAH DAN PROGRAM
En. Abdul Ghani bin Mansoor

BIRO KEBAJIKAN DAN KEWANGAN
Pn. Norzalina bte Kassim

BIRO STOR DAN ALATAN
Pn. Normala bte Al-Attas

BIRO PENGURUSAN JENAZAH
Ustaz Mohd Awal bin Mangsor

BIRO KURSUS DAN LATIHAN
En. Tajol Ariffin bin Hasan

BIRO KEBERSIHAN DAN KECERIAAN
1) En. Mohd Noor bin Abdullah
2) Pn. Raja Dewi bte Sulong

LAPORAN AKTIVITI - 27hb Jun, 2010

Dengan kerjasama daripada 3 pihak iaitu Surau Infitah Al-Khairiah, Badan Kebajikan Rumah Pangsa Senawang 2 serta UMNO Cawangan Rumah Pangsa Senawang 2, dua program telah dijalankan khusus untuk penduduk kawasan kejiranan Rumah Pangsa Senawang 2.

Program Pertama ialah Bengkel Kecemerlangan Pelajar SPM, PMR dan UPSR serta Bacaan Yassin dan Solat Hajat. Bengkel ini lebih kepada motivasi diri khusus untuk para pelajar yang akan menduduki peperiksaan. Di samping itu sebagai santapan rohaniahnya, bacaan yassin dan solat hajat diadakan sebagai tanda setelah segala usaha dilakukan ia akhirnya dikembalikan kepada ketentuan Allah yakni pasrah dan tunduk patuh pada qada' dan qadarNya. Maknanya, para pelajar perlu berusaha dahulu kemudian baru bertawakal.

Program kedua ialah Program Penghayatan 1 Malaysia. Ia bertujuan memberi kesedaran kepada penduduk kawasan kejiranan yang mempunyai penduduk dari pelbagai bangsa dan agama.

Program ini telah dirasmikan oleh YBhg. Dato' Hj. Baharin bin Mohamad.

Berikut sebahagian gambar-gambar aktiviti yang dijalankan.