SOLAT SUNAT DHUHA, HAJAT DAN TASBIH AKAN DIADAKAN PADA 12/06/16 INI DENGAN DIIMAMKAN OLEH USTAZ DZUWAZIR HJ SAAT JAM 09:00 PAGI. MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DIJEMPUT HADIR

Photobucket

Jumaat, 10 Disember 2010

SAMBUTAN MA'AL HIJRAH

Bertarikh 6hb Dec, 2010 bersamaan 1 Muharam 1432H, buat pertama kalinya Surau Infitah Al-Khairiah dengan KRT Rumah Pangsa Senawang Fasa 2 telah bersama-sama menganjurkan majlis sambutan maal hijrah bertempat di  Surau Infitah Al-Khairiah. Majlis bermula seawal jam 6.15 petang dengan bacaan 3 kali yasin disertai bacaan doa akhir tahun sebanyak 3 kali setiap kali selepas bacaan yasin. 
Bacaan yasin disambung semula selepas solat maghrib. Ia juga dilakukan dengan 3 kali bacaan yasin dan 3 kali bacaan doa awal tahun. Tahlil dan doa selamat juga dibaca selepas selesai bacaan yasin. Selepas majlis selesai, pihak urusetia telah mengadakan sedikit jamuan. Majlis berakhir sekitar jam 10.00 malam.
Pihak Surau Infitah Al-Khairiah dan KRT merakam jutaan terima kasih kepada semua muslimin dan muslimat yang hadir. InsyaAllah, majlis sebegini akan dijadikan aktiviti wajib pada setiap tahun.

(Laporan disediakan oleh : Tajol Ariffin Hasan)