SOLAT SUNAT DHUHA, HAJAT DAN TASBIH AKAN DIADAKAN PADA 12/06/16 INI DENGAN DIIMAMKAN OLEH USTAZ DZUWAZIR HJ SAAT JAM 09:00 PAGI. MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DIJEMPUT HADIR

Photobucket

Isnin, 13 Jun 2011

PERUNTUKAN UNTUK SAMBUTAN MAJLIS ISRAK MIKRAJ

BARU-BARU INI melalui satu kertas kerja yang dihantar untuk memohon bantuan bagi mengadakan sambutan majlis israk mikraj telah dibuat dan dihantar ke pejabat Baitulmal negeri. Kertas kerja itu telah diluluskan dengan peruntukan sebanyak RM1,500.00.

Beberapa perbicangan tidak rasmi kemudian telah diadakan antara AJK di surau Infitah Al-Khairiah untuk mengatur dan merancang majlis sambutan israk mikraj itu. Terlebih dahulu pihak AJK surau mengucapkan setinggi rasa syukur atas bantuan daripada pihak Baitulmal selama ini yang sekaligus merancakan aktiviti-aktiviti surau. Ini dilihat dapat menjadikan surau sebagai bukan sahaja tempat beribadah tetapi sebagai tempat untuk bermuzakarah dan bermasyarakat.

Gotong Royong Membersih dan Mengecat Bangunan Surau

Baru-baru ini telah diadakan program gotong royong membersih dan mengecat bangunan surau Infitah Al-Khairiah. Selain untuk menjaga kebersihan surau, objektif program ini juga adalah untuk mengajak ahli kariah rapat dengan surau. Ia juga untuk menjalin dan merapatkan hubungan silaturahim antara sesama penduduk.


Imam 1 merangkap Timbalan Pengerusi surau, En. Ruzali Said
Imam 2 merangkap Pengerusi surau, En. Mohd Awal Mangsor
Bilal surau Infitah Al-Khairiah sedang mengecat pagar. (En. Nekmat Takin)