SOLAT SUNAT DHUHA, HAJAT DAN TASBIH AKAN DIADAKAN PADA 12/06/16 INI DENGAN DIIMAMKAN OLEH USTAZ DZUWAZIR HJ SAAT JAM 09:00 PAGI. MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DIJEMPUT HADIR

Photobucket

Selasa, 14 Disember 2010

ZIARAH TABLIGH

Satu jemaah tabligh dari Kuantan, Batu Pahat dan Kuala Lumpur serta sekitar Negeri Sembilan telah melakukan ziarah tabligh di Surau Infitah Al-Khairiah selama 3 hari bermula 12hb Dec sehingga 15hb Dec, 2010. Aktiviti mereka antaranya membaca potongan hadis setiap kali selepas solat fardhu mahgrib dan isyak serta bacaan taklim. Suran Infitah Al-Khairiah mengalu-alukan ziarah ini kerana ia bukan saja dapat menambah ilmu di kalangan jemaah surau tetapi juga membantu pihak surau dalam mengeratkan hubungan siraturahim antara pihak surau dengan penduduk kejiranan Rumah Pangsa Senawang Fasa 2 ini.

Difahamkan program ziarah ini akan diadakan setiap tahun dan Surau Infitah Al-Khairiah adalah salah satu lokasi pilihan mereka. Pihak surau merakam setinggi kesyukuran atas kesudian mereka menjadikan Surau Infitah Al-Khairiah sebagai salah satu lokasi pilihan jemaah tabligh ini.


(Laporan disediakan oleh : Tajol Ariffin Hasan)