SOLAT SUNAT DHUHA, HAJAT DAN TASBIH AKAN DIADAKAN PADA 12/06/16 INI DENGAN DIIMAMKAN OLEH USTAZ DZUWAZIR HJ SAAT JAM 09:00 PAGI. MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DIJEMPUT HADIR

Photobucket

Rabu, 5 Jun 2013

MAJLIS ISRAK MIKRAJ DAN PENYAMPAIAN SUMBANGAN

TANGGAL 05hb Jun, 2013 bersamaan 26 Rejab, 1434H, sekali lagi surau Infitah Al-Khairiah mengadakan ceramah khas Israk Mikraj. Bagaimanapun kali ini diadakan majlis penyampaian sumbangan kepada jemaah yang terpilih hasil kerjasama dengan persatuan penduduk. 

Ceramah kali ini disampaikan oleh Tuan Hj. Hilal Qassim. Alhamdulillah, seperti mana majlis-majlis ilmu yang telah pernah dianjurkan oleh pihak pentadbiran surau, ia mendapat sambutan menggalakan terutama dari jemaah kanak-kanak kerana golongan ini begitu teruja untuk mendengarkan kisah-kisah sepanjang nabi menjalani Israk Mikraj.

Pada malam tersebut, sumbangan kepada 2 orang jemaah terpilih disampaikan sendiri oleh penceramah jemputan iaitu Tuan Hj. Hilal. 2 orang jemaah yang terpilih secara kebetulan mewakili kategori warga emas. Untuk makluman, pihak surau akan meneruskan sumbangan ini dengan kerjasama persatuan penduduk pada setiap hujung bulan. Sekurang-kurangnya 2 orang atau lebih akan menerima sumbangan tersebut pada setiap bulan. Kategori penerima ialah :

  1. Warga emas
  2. OKU (Orang Kehilangan Upaya)
  3. Ibu tunggal
  4. Anak yatim

Sumbangan untuk kali pertama ini telah diberikan kepada 2 orang iaitu :

  1. Puan Khairiah Hj. Abas (Blok C14)
  2. Puan Rahmah Ibrahim (Blok C 12)